Europos kalbų diena

Rugsėjo 26 dieną Ukmergės Užupio pagrindinėje mokykloje buvo minima Europos kalbų diena. Šią dieną Ukmergės Užupio pagrindinės mokyklos anglų ir vokiečių kalbų mokytojos suteikė mokiniams galimybę daugiau pakeliauti po Europą, susipažinti su Europos kalbomis ir, žinoma, nepraleisti progos išmokti ką nors naujo.
Ryte visus atvykusius į mokyklą pasveikino anglų k. mokytojų R. Valeikienės ir N. Minkevičienės paruošti mokiniai, kurie visus maloniai nustebino Europos šalių plakatais, vėliavomis ir šypsenomis.Šventės šurmulys tęsėsi visose pamokose. Mokiniai pasitelkdami geografines, istorines, matematines ir kalbines žinias dalyvavo įvairiose interaktyviose viktorinose. 4a klasėje mokytojų J. Dunčienės ir I. Ilčiukienės pamokose mokiniai bandė atspėti Europos šalių įžymias vietas, atsakinėjo į mokytojų paruoštus “gudrius“ klausimus. Mokytoja N. Minkevičienė pravedė viktorinas 7a,7b, 8a ir 8b klasėse. Mokytojų S. Terekienės, R. Valeikienės ir R. Vaitkevičienės mokiniai pristatė savo paruoštus darbus, kuriais papuošė stendus klasėse.
Mūsų mokyklos užsienio kalbų mokytojai kartu su mokiniais dalyvavo Ukmergės rajono bendrojo lavinimo mokyklų fotografijos parodoje „Europos kalbos aplink mus“. Mūsų mokinių sukurtos skaidrės taip pat buvo patalpintos į aplanką su nuoroda https://we.tl/t-C26rXoI4W3 .
Savo kūrybines galias mokiniai galėjo atkleisti integruotoje anglų kalbos- dailės pamokoje, kurią vedė anglų kalbos mokytoja N. Minkevičienė ir dailės mokytoja A. Vainauskienė. Mokiniai iliustravo patarles ir posakius. Mokinių sukurti darbai bus eksponuojami mokyklos erdvėse.
Mokytoja S. Terekienė sukvietė visus mokinius į mokyklos kiemelį. Mokytoja priminė mokiniams kuo svarbi yra ši diena, išmokė visus pasisveikinti įvairiomis kalbomis. Technologijų mokytojo A. Žilinsko parinkta Europos šalių muzika ir dainos subūrė mokytojus ir mokinius bendram šokiui. Europos kalbų dieną užbaigė mokinių palinkėjimai kitų Europos šalių vaikams.
Ši diena paskatino pamąstyti apie tai, kad kiekviena kalba yra savaip graži ir turtinga, bei apie tai, kad kiekvienas žmogus turi puoselėti savo bei gerbti kitų kalbas.